March 2019

Nov dosežek naše proizvodnje

V podjetju Tiskana vezja LUZNAR neprestano razvijamo nove tehnologije in izdelke ter tako sledimo našemu motu »Vedno korak naprej«. Za našega naročnika smo izdelali večslojno tiskano vezje debeline 300 mikronov na debelejši bakreni osnovi (2,00 mm).

Tiskana vezja (PCB) so močno vplivala na družbo, saj so spremenila skoraj vse vidike našega življenja na bolje. Medtem ko te uporabne PCB-ji najdejo aplikacije v neštetih sektorjih (od zdravstva do elektronike), je njihov vpliv morda najbolj očiten v avtomobilski industriji.

Pred nekaj desetletji bi bilo težko najti avto z računalniško tehnologijo. Toda počasi, a zanesljivo se je mednarodni avtomobilski trg razvijal in danes ni več avta brez računalnika – in ti računalniki potrebujejo prefinjene avtomobilske tiskane plošče, da bi jih pognali. Lahko rečemo, da je celotno udobje v našem avtu temelji na avtomobilskih PCB-jih. Ko gre za PCB-je za avtomobilsko industrijo, obstaja nekaj zelo specifičnih zahtev, ki jih je treba izpolniti. Tiskana vezja za avtomobilsko industrijo morajo biti proizvedena z materiali, ki so zelo vzdržljivi in sposobni delovanja pri težkih pogojih v celotnem življenjskem ciklu vozila. Ključno pa je tudi, da so odporni na visoke temperature.

V podjetju Luznar neprestano razvijamo nove tehnologije in izdelke ter tako sledimo našemu motu »Vedno korak naprej«.

V zadnjem času se je zaradi razvoja avtomobilske industrije povečalo povpraševanje po vezjih opremljenih z LED diodami, vendar se tu pojavi problem prekomernega ogrevanja. Ob povečanem številu LED sijalk je potrebno izdatno dovajanje toplote, ki ga dosežemo s tiskanino na debelejši bakreni plošči. Za našega naročnika smo izdelali tiskano vezje na debelejši bakreni plošči (1-3 mm), kar je bila novost v naši proizvodnji. Z vgradnjo kvalitetnih materialov in sodobno tehnologijo naše proizvodnje smo izdelali PCB-je, ki popolnoma ustrezajo zahtevam našega naročnika kot tudi standardom avtomobilske industrije.

S tem izdelkom se pridružujemo enemu od treh evropskih proizvajalcev, ki so zmožni izdelati tovrstno vezje.